Puding sütlü tatlı severlerin sıklıkla tükettiği bir tatlıdır. Özellikle çocukların çok severek yediği bu tatlı oldukça da hafiftir. Son dönemlerde hazır pudingler oldukça fazla olsa da en güzeli ve en sağlıklısı evde yapılan pudingdir. Birçok malzemenin bir araya getirilmesi ile yapılan bu tatlının ana malzemesi süttür. Süt sayesinde hafif bir tatlı olmaktadır. Pudingi çok çeşitli meyveler kullanarak yapabilir ve lezzetli aromalar elde edebilirsiniz. Özellikle küçük çocuklarınız için sütü tüketmeleri için bir seçenek olarak kullanabilirsiniz. Bazı çocuklar sütü sade olarak içmez. Fakat lezzetli pudingler yaparak onların süt ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayabilirsiniz.
Puding sade tüketilebileceği gibi çok çeşitli şekillerde de tüketilebilir. İsterseniz ev yapımı keklerinizin üzerine ya da arasına sürerek yaş pasta yapabilir isterseniz bisküvi ile leziz bir bisküvili pasta yapabilirsiniz. Hazırladığınız muhteşem meyve salatalarının üzerine döküp lezzetini katlayabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanarak pudingli kurabiyeler bile yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizin içine koyarak yumuşacık kurabiyeler elde edebilirsiniz.
Muzlu Puding
Kakaolu Puding
Çikolatalı Puding
Çilekli Puding
Vanilyalı Puding
Bademli Puding
Antep Fıstıklı Puding
Hindistan Cevizli Çikolatalı Puding
Karamelli Puding
Gibi daha birçok çeşit yapılabilir. Bu tamamen damak tadına bağlıdır.
Puding için gereken ana malzemeler bütün pudingler için aynıdır. Fakat pudinge vereceğiniz aromaya göre kullanacağınız malzemeler de değişmektedir. Vereceğiniz aroma tamamen damak tadınıza bağlıdır. Puding yapılışı gereği çok esnek bir tatlıdır. İstediğiniz aromaları verebilir ve çeşit çeşit pudingler elde edebilirsiniz. Çikolatalı puding için gereken malzemeler şu şekildedir;
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
¼ su bardağı nişasta
2 paket bitter ya da sütlü çikolata (1 paket 80 gram)
1 paket vanilya
Puding için gereken malzemeleri önceden hazırlamanız işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Pudingi pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. Altını yakmadan önce içerisine sütü koyun. Daha sonra çikolata ve vanilya hariç diğer malzemeleri içerisine koyun ve güzelce karıştırın. Karıştırma işlemi çok önemlidir. Çünkü nişastanın tamamen dağılması gerekir. Eğer nişasta top top kalırsa puding topaklanır ve istenilen kıvam elde edilmez. Nişasta tamamen dağıldıktan sonra ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşmaya başladıktan sonra çikolataları elinizle kırarak tencerenin içerisine atın ve sürekli karıştırarak erimesini sağlayın. Çikolatalar eridikten sonra yaklaşık 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatıp içerisine vanilyayı atın. Karıştırdıktan sonra servis yapacağınız kaplara alabilirsiniz. Eğer farklı bir puding yapmak istiyorsanız çikolata yerine rendelediğiniz meyveleri de ekleyebilirsiniz. İster muzlu ister çilekli tercih tamamen sizin. Kaplara böldükten sonra soğuması için bir kenara alın. Üzeri bu arada kabuk tutabilir. Bunu önlemek için üzerini strech film ile sarabilirsiniz. Yaklaşık 3 saat kadar soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz süsleyip servis edebilirsiniz.