Un günlük hayatta özellikle Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan yemeklere ek olarak çayın yanına tuzlu, tatlı hamur işiler yapılıyor. Ayrıca yemek öğünü olarak da mantı gibi hamur işi yemekler tercih edilebiliyor. Unun bu kadar tercih ediliyor olması un üzerinde farklı işlemlerin gerçekleşmesini ve farklı türlerin ortaya çıkmasını sağladı. Un karışımları olarak adlandırılan bu ürünler yapılacak olan tarife göre en iyi hamurun açılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca daha lezzetli yemeklerin yapılması bu ürünler ile kolay oluyor. Normalde kendi göz kararı ile ölçülüp ayarlanan bu karışımlar artık piyasada paketli olarak satılabiliyor. Farklı farklı türleri bulunan bu ürünler alınarak eşsiz bir deneyim yaşanabilir.
Farklı birçok un karışımları bulunuyor. Bakıldığında ana çeşit olarak 4 tür karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilki tuzlu kurabiye unu olarak göze çarpıyor. Bu ürünün kullanım alanı börekler, buna ek olarak çörekler, tuzlu kurabiyeler ve akla gelebilecek tüm tuzlu hamur işleri olabiliyor. Ayrıca ürünün içerisinde kabartma tozu ilaveli olduğu için ek olarak kullanılmasına gerek kalmıyor. Enerji değerleri ise 1920 KJ olarak karşımıza çıkıyor. Diğer bir ürün ise tatlı kurabiye unudur. Bu un karışımı ise ay kurabiyesi, klasik kurabiye tarifleri, yeni kek tarifleri gibi ürünlerde kullanılabiliyor. İçerisinde kabartma tozu, vanilya gibi ürünler barındırıyor. Bu yüzden bunların ek olarak eklenmesine gerek kalmıyor. 3. Tür ise pizza unudur. Bu un ile pizzalar tam kıvamında oluyor. Kısa sürede hazırlanabilen hamur bu un ile mümkün oluyor. Ayrıca harika, ince ve çıtır çıtır bir hamur elde ediliyor. Son tür olan pandispanya unu ise pasta yapımında kullanılan bir üründür.
Un karışımları yapılan hamur işlerinin çok daha lezzetli olmasını sağlıyor. Tam olarak yapılacak şeye özgü hazırlandığı için bu hamur işi sayesinde pizzalar tam istenilen kıvamda, pastalar harika bir yumuşaklıkta, tuzlu ve tatlı kurabiyeler ise tam kıvamında oluyor. Bu gibi faydaları un karışımları için tercih edilebilir olmalarını sağlayan bir sebep olarak karşımıza çıkıyor.
Seçim yapılırken öncelikle yapılacak olan hamur işinin belirlenmesi gerekiyor. Pasta yapılacaksa buna gidip pizza unu kullanmak yanlış ve saçma bir seçim olacaktır. Pizza hamuru daha çıtır çıtır bir pişme sağlarken pastada kullanılan pandispanya unu daha yumuşak ve ağızda dağılacak bir hamur yapılmasına olanak tanıyor. Ayrıca bu ürünler alınırken kaliteli olanların tercih edilmesi de büyük önem taşıyor. Kalitesiz ve kötü ürünlerin tercihi kötü sonuçlar doğurabiliyor. Lezzetli tatlar yapmak ve harika ürünler elde etmek için bu alanda uzmanlaşmış olan Dr. Oetker ürünleri tercih etmek daha lezzetli ürünler yapmak için yapılması gereken bir işlem olacaktır.